Eron edessä - illat jälleen syksyllä perhetalo Kivirikossa 12.9.2018 alkaen

12.9.2018

Eron edessä -illoissa suunnataan katseet lapsiin ja nuoriin sekä aikuisten parempaan keskinäiseen sopimiseen yhteisistä lasten asioista.

Eron edessä -illat ovat asiantuntijoiden ja ammattilaisten pitämiä infoluonteisia tilaisuuksia eroa pohtiville ja vasta eronneille vanhemmille sekä eroperheiden läheisille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla anonyymisti kuuntelemaan.

Eron edessä -iltoihin ovat tervetulleita myös ammattilaiset, jotka työskentelevät eroperheiden parissa. Iltoihin voi tulla koko Etelä-Pohjanmaan alueelta. Voit osallistua kaikkiin viiteen iltaan tai vain yhteen juuri sinua kiinnostavaan iltaan. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Eron edessä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osaston kehittämä toimintamalli, jota kokeilemme soveltaen osana Etelä-Pohjanmaan maakunnan ml. Isokyrö lasten ja perheiden palveluiden (LAPE) kehittämishanketta. Iltoja on toteuttamassa useita eri toimijatahoja.

Eron edessä -illat järjestetään Perhetalo Kivirikossa (Puskantie 36c, 60100 Seinäjoki)

HUOM! Eron edessä -iltoina Perhetalossa on mahdollista järjestää lastenhoito. Varaathan lastenhoidon noin viikkoa ennen tilaisuutta MLL Seinäjoen yhdistykseltä

puh. 045 262 4281 tai seinäjoen.yhdistys@mll.fi

Eron edessä - illat ja aiheet syksyllä 2018

ke 12.9.  klo 18-20

Parisuhteen pohtiminen: Erota vai ei? Miksi erotaan? Mitä sillä ratkaistaan?

Minkä täytyy muuttua jos jatketaan? Miten erota puolisosta tunnetasolla?
Eija Harmanen ja Unto Kangasniemi Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksesta ja
sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja Johanna Kärkkäinen Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta

ke 19.9. klo 18-20

Vanhempien ero lasten silmin. Miten tukea lasta vanhempien eron keskellä?

Muuttuva vanhemmuus.

Sosiaalityöntekijä Päivi Laivuori Seinäjoen psykologi- ja perheneuvolapalveluista ja
psykologi Taru Virrankoski Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta

ke 26.9. klo 18-20

Turvattomuus ja riski väkivaltaan parisuhteessa ja erotilanteessa: Uskalla puhua,

uskalla kysyä!

Kriisityöntekijä Juha Turpeinen Kriisikeskus Mobilesta, Kriisityöntekijä Peter Laitio Etelä-Pohjanmaan ensi- ja turvakotiyhdistyksestä ja kokemusasiantuntija Sini Kirvesmäki.

ke 3.10. klo 18-20

Mistä erossa sovitaan?

Lastenvalvoja-sosiaalityöntekijä Merja Leppäaho Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksesta ja juristi (luennoitsija tarkentuu myöhemmin)

ke 10.10. klo 18-20