Koulutukset yhdistyksille

Piiri ja keskusjärjestö järjestävät yhdistystemme vapaaehtoisille erilaisia koulutuksia.

Ajankohtaista


Uusille vapaaehtoisille

Uusien hallituslaisten perehdytys zoomilla to 21.1. klo 17.30-19.30. Ilmoittaudu mukaan tästä

Uusien perhekahvilaohjaajien perehdytykset zoomilla ti 26.1. klo 10-12 ja ke 10.2. klo 17.30-19.30. Valitse toinen ja Ilmoittaudu mukaan tästä

Koulutukset järjestetään, jos ilmoittautuneita tulee riittävästi. Lisätiedot koordinaattori Anna Granlund, anna.granlund@mll.fi puh./wa. 044 591 9941

Täyskäsipäivät

Täyskäsipäivä on koulutuspäivä MLL:n paikallisyhdistysten hallitusten jäsenille. Tarjolla on perustietoa yhdistyksen toiminnasta uusille hallituslaisille sekä hyviä vinkkejä toimintaan jo kokeneille konkareille.

Täyskäsipäivään ovat tervetulleita koko Pohjanmaan piirin alueen yhdistykset. Täyskäsipäivä on maksuton ja tarjoamme lounaan.

Seuraavat täyskäsipäivät järjestetään kun voimme jälleen turvallisesti kokoontua live tapaamiseen. 

Jututtamon ohjaajakoulutus verkossa

MIKÄ JUTUTTAMO?

MLL:n Jututtamoissa vanhemmat kokoontuvat keskustelemaan lapsista, nuorista ja vanhemmuudesta. Jututtamo voi olla yksittäinen keskusteluhetki tai useamman kerran vertaisryhmä vaikkapa odottajalle, vauvaperheelle tai päiväkoti-ikäisten, alakoululaisten tai teinien vanhemmille. Jututtamo voi kokoontua myös verkossa.

Jututtamo-koulutuksessa saat uudenlaisia työkaluja keskustelun virittämiseen ja vertaisryhmän ohjaamiseen. Tätä ohjaustapaa voit soveltaa muihinkin kohtaamisiin perheiden kanssa. Taustateoriana on mentalisaatioteoria, jossa huomio suunnataan kysymysten avulla sekä lapsen että vanhemman mieleen ja kokemuksiin. Keskusteluaineistoja on 21 erilaisesta lapsiperheitä koskettavasta teemasta sekä uusia korona-aikaan liittyviä aineistoja.

MILLOIN JA MISSÄ?

Jututtamon ohjaajakoulutus (1,5 op) järjestetään verkossa Zoom-ohjelman kautta. Koulutukseen sisältyy kolme tapaamista videoyhteydellä Zoomissa, itsenäistä opiskelua ja Jututtamon ohjaamisen harjoittelu. Voit toteuttaa harjoittelun yksin tai parin kanssa omassa työssäsi MLL:n tai muun järjestön toiminnassa tai muissa verkostoissasi. Tukea ja ohjausta Jututtamo-harjoittelun toteutukseen saat kouluttajilta.

KOULUTUSPÄIVÄT, KELLONAJAT JA KOULUTUKSEN KULKU

• 11.5. klo 12.00-15.00 Jututtamon ohjaustapa ja mentalisaatio, välitehtävä

• 17.8. klo 12.00-15.00 Mentalisaatio, ryhmän ohjaaminen ja oman Jututtamon suunnittelu

• Jututtamo-keskusteluhetken ohjaamisen harjoittelu (1-2 x), päiväkirja

• 28.9. klo 12.00-15.00 Minä Jututtamon ohjaajana, ohjauskokemusten purku

KENELLE?

Koulutus on suunnattu kaikille lapsista ja perheistä kiinnostuneille vapaaehtoisille ja työntekijöille, jotka haluavat ohjata keskusteluhetkiä vanhemmille. Koulutus sopii niin uusille kuin kokeneemmille ryhmänohjaajille. Ilmoittaudu perjantaihin 23.4.2021 mennessä.

Ilmoittaudu mukaan tästä

Lue lisää Jututtamo-ohjaajakoulutuksesta 

Lue lisää Jututtamosta

Lisätietoja voi kysyä kouluttajilta: Eeva Oksanen, eeva.oksanen@mll.fi, p. 050 436 3597 ja Johanna Sourander, johanna.sourander@mll.fi, p. 050 475 6537

Keskusjärjestön verkkovalmennukset yhdistysten vapaaehtoisille

MLL:n keskusjärjestö järjestää kuukausittain MLL:n paikallisyhdistysten vapaaehtoisille tarkoitettuja Teams-valmennuksia eri teemoista.

Valmennuksia toteutetaan yleensä kerran kuukaudessa sunnuntai-iltapäivisin, joitakin poikkeuksia voi olla. 

Osallistuminen on mahdollista mistä päin Suomea tahansa, eikä  valmennusten osallistujamäärää ole rajattu. Valmennuksista vastaavat keskusjärjestön työntekijät yhteistyössä piiriammattilaisten kanssa.

Kevään 2021 valmennuksia (aina klo 17.30-19):

•       26.1. Verkkovalmennus: Taloushallinto

•       28.1. Verkkovalmennus: MLL kuntavaalivaikuttajana

•       2.2. Verkkovalmennus. Uusi jäsenrekisteri

•       9.2. Verkkovalmennus: Uusi rahankeräyslaki ja pienkeräys

•       18.2. Verkkovalmennus. MLL-hallinnon kylpy

 Koulutusten lähestyessä avattavat ilmoittautumislinkit ja materiaali edellisistä koulutuksista löytyvät nekin  Yhdistysnetistä, koulutuskanavalta.

HUOM! Yhdistysnettiin kannattaa kirjautua ensin, että linkit toimivat. 

Muut koulutukset

Yhdistystemme vapaaehtoisille on myös muita koulutuksia mahdollisuuksien mukaan tarjolla. Esimerkiksi Ryhdistä yhdistystä-verkkokoulutus, Jututtamo-ohjaajakoulutukset jne. 

Seuraa ilmoitteluamme!