Lastenhoitoapua perheille

Tarvitsetko tilapäistä lastenhoitoapua? MLL:n kautta voit tilata koulutetun lastenhoitajan kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. Perhe voi käyttää lastenhoitoa omien tarpeiden mukaan esimerkiksi työkiireiden tai opiskelun vuoksi tai kun vanhempi haluaa hetken hengähtää. Osa hoitajistamme hoitaa myös sairaita lapsia sekä erityistarpeisia lapsia. MLL on kouluttanut tai perehdyttänyt hoitajat tehtäväänsä.

Pohjanmaalla lastenhoitajia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Vaasa, Seinäjoki, Lapua ja Ilmajoki.


Lisätietoja MLL Pohjanmaan piiristä koordinaattori Anna Mullolta, anna.mullo@mll.fi, puh. 050 354 3682.


Perhe työnantajana

Perhe toimii aina lastenhoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. Lastenhoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:oon, eikä MLL laskuta perhettä. Näin voimme tarjota perheille edullista lastenhoitopalvelua!

Hoitajan palkka on 10 €/tunti (pyhäpäivinä 20 €/tunti).

Tilaa MLL:n lastenhoitaja:
netissä elastenhoito.fi tai puhelimitse 044 030 3301 (ma-pe klo 8–12)

Seuraavan päivän tilaukset välitykseen tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä. Jätä tilaus vasta, kun hoidon tarve on varma. Tilaukset muuttuvat heti sitoviksi.


MLL:n lastenhoitajien varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai jättää työtarjouksen suoraan hoitajalle itse. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu. Emme valitettavasti voi luvata, että jokaiseen tilaukseen löytyy varmasti hoitaja.

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta. Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeää varata riittävästi aikaa.

Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Kun tilaat hoitajan ensimmäistä kertaa, rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi. Rekisteröityminen ja järjestelmän käyttö on ilmaista.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Katso miten lastenhoitopalvelu toimii

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.