Tietoa piiristä

MLL Pohjanmaan piiri

Piiri toimii alueensa lasten, nuorten ja lapsiperheiden edunvalvojana sekä alueellisena vaikuttajana.

Pohjanmaan piiri on yksi MLL:n 10:sta piiristä. Alueellamme toimii 41 itsenäistä paikallisyhdistystä, joissa on 9385 jäsentä (1.3.2019). Piirin toimintaa johtaa, kehittää ja valvoo piirihallitus.

MLL:n paikallisyhdistykset toimivat vapaaehtoisvoimin. Piirin tehtävänä on mahdollistaa paikallisyhdistysten  aktiivinen toiminta tukemalla ja ohjaamalla yhdistyksiä ja tarjoamalla koulutusta, tukea sekä ohjausta. Muita toimintamuotojamme ovat muun muassa lastenhoitotoiminta, ammatilliset perhepalvelut, nuorisotyö, kehittämisprojektit, sukupolvitoiminta, vertaistoiminta, oppilaitosyhteistyö ja koulutustoiminta.

Pohjanmaan piirin toimitilat sijaitsevat Seinäjoella perhetalo Kivirikossa (Puskantie 36c), Vaasassa (Vöyrinkatu 2 A) ja Kokkolassa (Kartanontie 4) .

Piiri tekee tiivistä yhteistyötä Pohjanmaan kuntien ja useiden järjestöjen kanssa. Toimintaa tukevat mm. STEA, kunnat ja Nissin säätiö.

Piirimme kuukausitiedotteet ilmestyvät 11 kertaa vuodessa. Tiedotteessa on ajankohtaista asiaa ja se on suunnattu paikallisyhdistyksillemme, piirimme hallituksen jäsenille ja muille piirimme toiminnasta kiinnostuneille.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on valtakunnallinen järjestö, joka toimii paikallisella, maakunnallisella ja valtakunnallisella tasolla. Piiri edistää toimialueellaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä.

Piirin toiminnasta vastaa vuosittain valittava piirihallitus. Piirin puheenjohtaja on Katja Mäkynen.

Kiinnostaako työskentely valtakunnallisessa järjestössä, jonka kivijalka on paikallisessa toiminnassa perheiden parissa? Haetko näköalapaikkaa työharjoitteluun tai työssäoppimiseen? Kiinnostaako vapaaehtoisten ammatillinen ohjaaminen tai onko sinulla opintoihin liittyvä projektitehtävä, jonka haluaisit toteuttaa MLL:n kanssa?

Opinnäytetyöt

Teemme oppilaitosyhteistyötä mm. opinnäytetöiden merkeissä.

Yhteistyössä meidän kanssamme tehdyt opinnäytetyöt:

Tahtoisitko tehdä opinnäytetyösi liittyen MLL Pohjanmaan piiriin?