Perhekummitoiminta

Onko teille tulossa perheenlisäystä tai onko perheessänne neuvolaikäisiä lapsia? Tuntuuko, että olisi mukavaa jakaa arjen kuulumisia toisen aikuisen kanssa? 

Perhekummit ovat MLL:n kouluttamia vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneita lapsiperheiden elämästä ja haluavat antaa aikaansa vapaaehtoistyöhön.

Perhekummia voi hakea perhe, joka haluaa tukea tavalliseen arkeen. Perhekummi tarjoaa perheelle kuuntelevan korvan ja avoimen sylin. Perhekummin tehtävänä ei ole olla kodinhoitaja tai lastenhoitaja, mutta hän voi olla mukana perheen arjessa yhdessä sovitulla tavalla.

Perhekummit sitoutuvat tapaamaan perhettä yleensä puolen vuoden tai vuoden ajan. Tapaamisia on noin joka toinen viikko. MLL:n työntekijä on sekä perhekummin että perheen tukena kummisuhteen alusta sen päättymiseen saakka.

Perhekummi tukee lapsiperheitä. 

Katso perhekummina toimivan Marja-Liisan video alta.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Haluaisitko saada perheellesi perhekummin? Hae tukihenkilöä perheellesi alla.

Oletko kiinnostunut toimimaan perhekummina? Katso vapaat tukihenkilötoiminnan tehtävämme ja ilmoittaudu tukihenkilöksi alla.

Voit tiedustella lisää tukihenkilötoiminnan koordinaattoreiltamme. Yhteystiedot löytyvät tästä.