Lasten tähden yhdessä - Jäsenhankintakampanja 2018

1.12.2017

Mannerheimin Lastensuojeluliitto juhlii satavuotista taivaltaan vuonna 2020. Valtakunnallisena tavoitteena on saada MLL-perheen 100 000 jäsenen raja rikottua juhlavuoteen mennessä.

Tämän hetkinen jäsenmäärä on n. 87000. Koska Pohjanmaalla kaikki on suurta ja komiaa, meidän tavoitteemme on saada Pohjanmaan piirin alueelle 10 000 jäsentä! Tähän tavoitteeseen päästäksemme meidän tulee tehdä iloista yhteistyötä jäsenhankinnan parissa. Tarvitsemme n. 1600 uutta jäsentä päästäksemme tavoitteeseen. Me jos jotkut tästä selviämme – meillä on tähän hyvät työkalut ja teemme jäsenhankintaa yhteistyössä läpi vuoden. Piirin puolesta olemme innolla mukana ja varmoja, että pääsemme tavoitteeseen.

Jäsenhankintakampanja on käynnissä 1.12.2017-1.12.2018. Lähdemme liikkeelle siten, että otamme paikallisyhdistysten jäsenmäärät 1.12.2017. Näistä luvuista laskemme jokaiselle yhdistykselle oman tavoitteen, miten paljon jäsenmäärää täytyisi vuoden aikana kasvattaa. Tavoitteet suhteutetaan yhdistysten tämän hetkisen jäsenmäärän mukaisesti. Yhdistyksiä on Pohjanmaan piirin alueella 39, joten tavoitteet eivät tule olemaan saavuttamattomissa. Tavoitteeseen päässeet yhdistykset tullaan palkitsemaan ja parhaiten suoriutuneille on luvassa mahtava yllätyspalkinto.

Piiri haluaa tukea jäsenhankinnassa yhdistyksiä ja tätä varten olemme jo sopineet yhteistyökuvioita. Kyläkauppa Veljekset Keskinen on kanssamme toteuttamassa vuoden 2018 ajan monenlaista MLL-toimintaa. Ensimmäinen sovittu jäsentempaus järjestetään la 10.3.2018. Tämän päivän tarkoituksena on tuoda esille MLL:n toimintaa mm. järjestämällä pop up-perhekahvila Kyläkaupan Keskustorilla.

Kannustamme yhdistyksiä tarttumaan tilaisuuteen ja tekemään jäsenkampanjoita yhdessä, vaikka naapuriyhdistysten kanssa. Oman tilaisuuden järjestäneille piiri neuvottelee kiitoksena jäsenetu-sopimuksen yhdistyksen omalle paikkakunnalle. Piiri auttaa yhdistyksiä jäsenhankinnan ideoinnissa, joten olettehan yhteydessä. Jäsenkampanjaan liittyvien tapahtumien päivämäärät Kevään osalta tulee ilmoittaa tammikuun loppuun mennessä piiriin Benita Ruohomäelle.  Pyydämme teitä myös kertomaan hyvissä ajoin halukkuudestanne osallistua tempauksen järjestämiseen kanssamme joko Tuurin kyläkaupalla 10.3. tai muuhun tilaisuuteen.

Vuoden 2018 aikana lähetämme yhdistyksille kuukausittain vinkkejä jäsenhankintaan ja teemme samalla tilannekatsausta. Vuoden aikana tarkoitus on tehdä jäsentyöstä pysyvä ja innostava osa yhdistysten hallitustyöskentelyyn. Piiri auttaa tässä tuottamalla vuoden aikana erilaista materiaalia, joka toimii käytännössä jäsentyössä.

Lasten tähden yhdessä

Benita Ruohomäki                                            Essi Puska