Seinäjoki

Moi! Olen Emilia 18 v. Käyn kolmatta vuotta lukiota ja sen ohella ohjaan lapsille yleisurheilua. Pidän MLL:n hoitajana toimisesta, sillä pystyn sovittamaan työt kätevästi muiden menojen kanssa.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?
Nautin lasten kanssa työskentelystä, koska voin hyödyntää omia vahvuuksiani. Työskentely tuo usein mukanaan paljon naurua ja iloa. Lapset ovat spontaaneja ja rehellisiä, mikä voi tuoda päiviin paljon hauskuutta.

Mitä teet lasten kanssa?

Olen hyvin aktiivinen persoona, joten tekemistä riittää. Taustaa minulta löytyy niin voimistelusta, kerhon ohjaamisesta, liikennepuistossa työskentelystä, tutor toiminnasta ja käsityön taiteen laajasta oppimäärästä. Tylsää tuskin tulee!

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Tärkeintä lastenhoitajan työssä on laittaa lapsen turvallisuus ja tarpeet itsensä edelle. Vapaa-aika ja työt pitää muistaa jättää erilleen.

Terveisiä perheille:
Olkaa rohkeasti yhteydessä eri hoitajiin ja soittakaa heille ennen itse lastenhoitoa!

Moikka!  Olen Karoliina, toisen vuoden lastenohjaajaopiskelija. Pidän lasten kanssa toimisesta ja haluan saada mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia lapsien hoidosta ennen kuin siirryn päiväkotimaailmaan toimimaan. Olen ollut jo päiväkodissa työharjoittelussa, hoitanut sukulaisteni lapsia, sekä käynyt muutamissa perheissä hoitamassa, eli kokemusta löytyy jo paljon. Olen tällä hetkellä hoitanut 4kk–11v lapsia, eli maidon lämmityksestä läksyissä auttamiseen onnistuu! Olen luova ihminen, tykkään lasten kanssa piirrellä, käydä puistoissa sekä lukea kirjoja.

Kävin keväällä 2023 lastenhoitajakoulutuksen ja olen sen jälkeen alkanut toimimaan hoitajana.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana on todella mukavaa ja on ollut ihanaa päästä erilaisten lasten ja perhemuotojen kanssa toimimaan. Hoitajana olo on myös auttanut minua päättämään, millaista urapolkua etenen, kun olen saanut nähdä, millaisissa tilanteissa lasten kanssa loistan.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta hoitajana olemisessa on sen monimuotoisuus ja erilaisiin lapsiin tutustuminen. Hoitajana olo on todellakin auttanut minua ammatillisessa kasvussani ja opiskelussa.

Mitä teet hoitolastesi kanssa?

Lasten kanssa ollaan yhdessä leikitty, pelailtu paljon lautapelejä, käyty eri puistoissa ulkoilemassa, askarreltu ja lueskeltu kirjoja.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Tärkeimpänä pidän työssäni sitä, että lapsilla on turvallinen olo kanssani, sekä myös heidän huoltajillaan on turvallinen olo jättää minut lapsiensa kanssa, eikä heidän tarvitse huolehtia vapaa-ajallaan tai töissä, miten kotona sujuu.

 Terveisiä perheille:

Perheet ja huoltajat, voitte olla avoimin ja turvallisin mielin ja tilata hoitajan. Ei tarvitse jännittää ja varmasti tilaamanne hoitaja osaa hommansa.

Nimeni on Silja. Opiskelen toista vuotta Seinäjoen lukiossa ja vapaa-ajalla tykkään tehdä käsitöitä ja urheilla. Olen hoitanut kaikenikäisiä lapsia sekä suvun sisällä, että ennalta vieraissa perheissä. Olen myös asunut ulkomailla, jonka ansiosta osaan puhua sujuvasti englantia ja ranskaa.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

Tykkään olla MLL:n hoitajana, koska sitä kautta pääsen myös osallistumaan jatkokoulutuksiin. Voin myös aina kysyä apua, jos mieltäni askarruttaa jokin asia.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta on mielestäni se, että voin itse lisätä järjestelmään päivämäärät ja aikataulut, jolloin olen käytettävissä. 

Mitä teet hoitolastesi kanssa?

Hoitajana enimmäkseen leikin lasten kanssa. Välillä olemme pihalla ja välillä sisällä. Tekeminen riippuu lähinnä lasten iästä ja kiinnostuksenkohteista. 

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Tärkeintä on läsnä oleminen ja lapsen tarpeiden huomioiminen. Lisäksi on tärkeää olla luotettava ja turvallinen hoitaja.

Terveisiä perheille:

Ottakaa rohkeasti yhteyttä! Varmasti löytyy teidän perheellenne sopiva hoitaja!

Olen Maria, kolmen lapsen äiti. Kaikki lapseni ovat jo täysi-ikäisiä. Ikää karttuessa on ehtinyt tulla eri aloilta työkokemusta. Hoitoalalla olen työskennellyt sairaalassa sekä vanhusten että lasten parissa. Harrastuksiini kuuluu liikunta, käsityö ja piirtäminen. 

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana työskentely on vapaata ja itsenäistä eli pystyn itse vaikuttamaan työaikoihini. Jokainen päivä on erilainen ja vaihteleva.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta MLL:n hoitajana toimimisessa on lasten luottamus hoitajaansa ja että kaikki on mennyt hyvin lasten kanssa sekä kiitos vanhemmilta. 

Mitä teet hoitolastesi kanssa?

MLL:n hoitajana teen lasten kanssa kaikenmoista, yleensä kysyn mitä lapset haluavat tehdä. Pääasiassa pienten kanssa leikitään erilaisia leikkejä niin sisällä kuin ulkona. Esim. leikkipuisto on viihtyisä paikka lapsille. Askartelu, lukeminen ja pelit on niin pienten kuin suurempien lasten mielipuuhaa.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Tärkeintä lastenhoitajan työssä on ennakoitava vaaratilanteet, pidettävä silmällä lasten tekemisiä ja tietysti lasten viihtyvyys.

Terveisiä perheille:

Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista; äidit ja isät te tarvitsette omaa aikaa sekä yhteistä aikaa. Turvallisin mielin voitte ottaa MLL:n hoitajan kotiin hoitamaan lapsianne. Meidät voi palkata hoitamaan lapsia milloin vaan, kellon ympäri.

Hei! Olen Arja. Olen toiminut perhepäivähoitajana 30 vuotta. Eläkkeelle jäin 2018. Pidin työstäni, joten ajattelin, että MLL:n hoitajana voisin jatkaa työtä lasten parissa.

 Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

MLL:n hoitajana toimimisessa parasta on hyödyllisen työn tekeminen lasten ja vanhempien hyväksi. 

Mitä teet hoitolastesi kanssa?

Lasten kanssa leikitään, pelataan, luetaan, lauletaan sekä myös ulkoillaan lasten iät huomioon ottaen. 

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Lastenhoitajan työssä tärkeintä on lasten hyvinvointi ja turvallisuus sekä saada lapsen ja vanhempien luottamus.

Terveisiä perheille:

Valitkaa hoitaja, ottakaa yhteyttä ja esittäkää toiveitanne. Tässäkin työssä ensivaikutelma on tärkein. Ensitapaaminen on varmasti yhtä jännittävä vanhemmille, lapsille kuin myös hoitajalle.