Ryhdistä yhdistystä -verkkokurssi yhdistysaktiiveille, ilmoittaudu viim. 13.3.!

4.3.2019

 

Ryhdistä yhdistystä on kurssi yhdistystoiminnan aktiiveille. Kurssilla saat perustiedot yhdistystoiminnasta, joiden avulla ryhdistät omaa yhdistystoimintaasi ja yhdistystäsi. Kurssi on maksuton.

Kurssiaika ja -paikka: 18.3. – 2.6.2019, verkkokoulutus Moodle-alustalla, 2 op

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu MLL:n paikallisyhdistysten vapaaehtoisille. Sopii sekä uusille, että konkareille MLL-aktiiveille.

Tavoite ja toteutus: Kurssin perusajatuksena on oppia ymmärtämään, miten yhdistys toimii. Tavoitteena on, että kurssin suoritettuasi hallitset yhdistystoiminnan perusasiat ja saat varmuutta yhdistystoimintaan. Kurssilla pääset jakamaan kokemuksia toisten vapaaehtoisten kanssa ja saat innostusta ja ideoita oman yhdistyksen toiminnan kehittämiseen.

Koulutus tapahtuu kokonaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä eikä vaadi tietokoneelta eikä sen käyttäjältä erityisvalmiuksia. Kurssilla tehdään itsenäisiä tehtäviä ja keskustellaan Moodlessa, mutta sinun ei tarvitse olla tiettyyn aikaan koneen ääressä, vaan voit tehdä tehtävät kurssiohjelman puitteissa oman aikataulusi mukaan. Hyväksytyksi suoritetusta kurssista saat todistuksen.

Kouluttajat: MLL:n Järvi-Suomen, Varsinais-Suomen, Pohjanmaan piireistä koordinaattorit

Lisätiedot ja ilmoittautumiset viimeistään 13.3.2019
Anna Granlund, anna.granlund@mll.fi p. 044 591 9941

Alla kommentteja kurssin käyneiltä:

”Kurssin kautta olen ensimmäisen kerran ymmärtänyt, mitä yhdistystoiminta on, mitä on toimintasuunnitelma ja miksi tehdään pöytäkirja. Yhdistystoiminta oli sekalainen möykky ennen tätä kurssia. Nyt näen sen selkeästi sen sääntömääräisen vuoden, vapaaehtoisen ja jäsenen välisen eron, ja mahdollisuudet, mitä yhdistyksen kautta voi saada aikaan. Aluksi ajattelin, ettei minusta koskaan voisi tulla puheenjohtajaa. Nyt ymmärrän senkin olevan vain pelko vastuusta ja tulevasta. Kun hyppään siihen virtaan, se voikin olla yhtä antoisaa ja innostavaa, kuin tämän kurssin kanssa kävi!”

” Kurssilla oli paljon asiaa. Osa oli ennestään jotenkin tuttua, mutta paljon tuli uutta tietoa. Oli myös hyvä, että lukemaansa uutta asiaa pystyi heti vertaamaan omaan yhdistykseen ja sen toimintaan. Näin sain helposti muutettua tiedon konkreettisemmaksi niin se ei vain ollut jotakin teoriatietoa. "