MLL:n lastenhoitajaksi?

Oletko kiinnostunut lastenhoitotyöstä?

MLL:n hoitajana autat perheitä lyhytaikaisissa lastenhoitotarpeissa kaikkina vuorokaudenaíkoina ja viikonpäivinä. Hoitajana toimiessasi perhe toimii työnantajana ja palkka on 9 €/tunti, pyhisin ja sunnuntaisin 18 €/tunti.

Lastenhoitajaksi soveltuu 16 - 75 vuotias henkilö, joka sitoutuu MLL:n arvoihin ja lastenhoitotoiminnan valtakunnallisiin periaatteisiin.

Hoitajana voit valita työaikasi omien mahdollisuuksien ja toivomustesi mukaan. Lastenhoitajat ovat työsuhteessa perheisiin ja saavat koulutuksellista ja ohjauksellista tukea MLL:n lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta.  Mahdollisuus toimia päiväsaikaan katsotaan eduksi. MLL:n lastenhoitajana voit toimia paikkakunnilla, joissa meillä on sopimus lastenhoidon välityksestä.

Lue lisää täältä.

Lastenhoitotoiminnan paikkakunnat

Piirimme MLL:n lastenhoitajina voi toimia tällä hetkellä Kauhavalla, Lapualla, Vaasassa ja Seinäjoella. Uutena paikkakuntana aloitamme toiminnan Ilmajoella.

Tällä hetkellä haemme hoitajia mukaan pelkästään verkkoperehdytyksen kautta.

Koulutukset ja perehdytykset

Lastenhoitajiksi haluava osallistuu vähintään perehdytykseen ennen hoitojen aloittamista. Kysy lisää lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta, yhteystiedot löydät alta.

Koulutukset ovat tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat toimia lastenhoitajana perheissä, mutta heillä ei vielä ole alan ammattia tai koulutusta. Koulutuksiin voi osallistua 15-vuotta täyttäneet henkilöt, hoitajana voi alkaa toimia 16-vuotiaana. Kurssin laajuus on 60 h (33 h lähiopetusta, 18 h oppimispäiväkirjatehtäviä ja 9 h harjoittelu). Kurssin tavoitteena on antaa perustaitoja eri-ikäisten lasten hoito- ja leikkitilanteisiin. Kurssin jälkeen kaikki hoitajaksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti.

Verkkoperehdytykset

Käynnistämme verkkoperehdytyksen MLL:n lastenhoitajaksi haluaville sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan vähintään toisen vuoden opiskelijoille tai jo ammattiin valmistuneille (esim. sosionomi- tai lähihoitajaopiskelijat).

Verkkoperehdytyksen lyhyet kirjalliset tehtävät suoritettuaan ja haastattelussa käytyään pääsee mukaan MLL:n lastenhoitajaksi. Opiskelu tapahtuu MLL:n Moodle-alustalla. Perehdytykseen on jatkuva haku.

Perehdytykseen osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Valitut saavat sähköpostilla ohjeet oppimisympäristöön kirjautumiseen.

Ilmoittaudu verkkoperehdytykseen!

Lisätietoja: koordinaattori Anna Granlund, anna.granlund@mll.fi