MLL:n lastenhoitajaksi?

Oletko kiinnostunut lastenhoitotyöstä?

MLL:n hoitajana autat perheitä lyhytaikaisissa lastenhoitotarpeissa kaikkina vuorokaudenaíkoina ja viikonpäivinä. Hoitajana toimiessasi perhe toimii työnantajana ja palkka on 9 €/tunti, pyhisin ja sunnuntaisin 18 €/tunti. 

Lastenhoitajaksi soveltuu 16 - 75 vuotias henkilö, joka sitoutuu MLL:n arvoihin ja lastenhoitotoiminnan valtakunnallisiin periaatteisiin.


Hoitajana voit valita työaikasi omien mahdollisuuksien ja toivomustesi mukaan lastenhoitajat ovat työsuhteessa perheisiin hoitajat saavat koulutuksellista ja ohjauksellista tukea MLL:n lastenhoitotoiminnan ohjaajilta sekä paikallisyhdistyksen toimijoilta mahdollisuus toimia päiväsaikaan katsotaan eduksi MLL:n lastenhoitajana voit toimia paikkakunnilla, joissa meillä on sopimus lastenhoidon välityksestä.

Lue lisää täältä.


Koulutukset ja perehdytykset

Lastenhoitajiksi haluava osallistuu vähintään perehdytykseen ennen hoitojen aloittamista. Kysy lisää lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta, yhteystiedot löydät täältä.


Perehdytykseen voi osallistua, mikäli omaa sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalan tutkinnon tai on opiskelemassa kyseistä alaa ja suorittanut opinnoistaan vähintään ensimmäisen vuoden. Perehdytyksen kesto n. 4-6 oppituntia + mahdolliset tehtävät ja perheharjoittelu.

Lyhyt kurssi järjestetään yli 20-vuotiaille, joilla lapset ovat lähellä sydäntä. Hoitajalla tulee olla myös paljon lastenhoitokokemusta, omien lasten tai tuttavien. Ammatillista osaamista ei välttämättä tarvita. Lyhyen kurssin laajuus on 18 h lähiopetusta, haastattelu ja harjoittelu perheessä.

Koulutukset ovat tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat toimia lastenhoitajana perheissä, mutta heillä ei vielä ole alan ammattia tai koulutusta. Koulutuksiin voi osallistua 15-vuotta täyttäneet henkilöt, hoitajana voi alkaa toimia 16-vuotiaana. Kurssin laajuus on 60 h (33 h lähiopetusta, 18 h oppimispäiväkirjatehtäviä ja 9 h harjoittelu). Kurssin tavoitteena on antaa perustaitoja eri-ikäisten lasten hoito- ja leikkitilanteisiin. Kurssin jälkeen kaikki hoitajaksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti.


Lastenhoitotoiminnan paikkakunnat

Piirimme MLL:n lastenhoitajina voi toimia tällä hetkellä Kauhavalla, Lapualla, Vaasassa, Mustasaaressa ja Seinäjoella.


Kauhava

Aloitamme lastenhoitotoiminnan Kauhavalla, joten kevään kurssi järjestetään yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa Kauhavalla maalis-huhtikuussa 2019. Lue lisää täältä.Lapua

Perehdytyksiä pidetään tarpeen mukaan, joten ota rohkeasti yhteyttä. Lapualaiset voivat käydä koulutuksen myös Kauhavalla.


Vaasa ja Mustasaari

Perehdytyksiä ja lyhytkurssi tarvittaessa kevään aikana.


Seinäjoki

Perehdytyksiä ja lyhytkurssi tarvittaessa kevään aikana.

Lisätiedot


Kysy rohkeasti lisätietoja MLL Pohjanmaan piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta Anna Granlundilta, anna.granlund@mll.fi / p. 044 591 9941

Etsitkö lastenhoitajaa?