Lastenhoitotoiminta perheille

Tarvitsetko tilapäistä lastenhoitoapua? Mannerheimin Lastensuojeluliitosta voit tilata koulutetun lastenhoitajan kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. MLL on kouluttanut hoitajat tehtäväänsä. Perhe toimii hoitajan työnantajana ja palkka on 9 eur / tunti ja sunnuntailta palkka on kaksinkertainen eli 18 eur / tunti.

Pohjanmaan piirissä lastenhoitoa on saatavilla seuraavilla alueilla:

• Vaasa
  • Mustasaari
  • Seinäjoki
  • Lapua
  • Kauhava UUSI 2019

Tilaa hoitaja netissä tai puhelimitse

Rekisteröidy asiakkaaksemme lastenhoitopalvelussa ja merkitse käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin. Jatkossa kirjaudut sisään aina samoilla tunnuksilla. Uudistuneen palvelun avulla voit nyt myös itse hakea vapaita hoitajia.

Välityksen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-12, puh. 044 030 3301.

Tilaa hoitaja netissä

Perhe toimii työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista. Lisätietoa saat välitysjärjestelmän nettisivulta ja Vanhempainnetistä.

Paljonko lastenhoito maksaa?

Lastenhoidosta maksetaan korvausta 9 €/tunti, minkä lisäksi työnantajan maksettavaksi tulevat tapauskohtaisesti määrittyvät lakisääteiset työnantajamaksut.

Työnantajan vastuulla on tarkistaa vuosittain voimassa olevat palkoista perittävät ja maksettavat kulut. Tietoa löytyy myös välitysjärjestelmän nettisivuilta. Palkanmaksu on mahdollista myös palkkaus.fi -palvelun kautta.

Sunnuntaisin, kirkollisina juhlapyhinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä palkkaa maksetaan 100 % korotettuna eli 18 €/tunti.

Kuka lapsiani hoitaa?

MLL:n välittämät hoitajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin suorittaneita ja perehdytettyjä 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta.

Hoitaja huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Tärkeintä on lapsen hyvinvointi!

Osasta hoitajan palkkaa ja työnantajamaksuista voi tehdä kotitalousvähennyksen. Lisätietoa asiasta www.vero.fi. Hoitaja huolehtii veronjen maksut saamastaan korvauksesta.

Hoitajan palkan voi maksaa myös Palkkaus.fi sivuston kautta! Suosittelemme käyttämään tätä palvelua, josta tieto kulkee suoraan myös tulorekisteriin.

Haluatko hoitajaksi?

Mannerheimin Lastensuojeluliitton hoitajaksi pääset osallistumalla järjestämäämme hoitajien koulutukseen. Alan ammattilaiset sekä opiskelijat käyvät lyhyemmän perehdytyksen. Perehdytyksiä ja koulutuksia voidaan järjestää sitä mukaa kun kiinnostuneita löytyy.

Kysy rohkeasti lisätietoja MLL Pohjanmaan piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta Anna Granlundilta, anna.granlund@mll.fi / p. 044 591 9941