MLL Lakeuksilla - blogi

Terveisiä kesäkerhosta!

”Kesäkerhossa parasta oli ulkona leikkiminen ja askartelut”

Lappajärvellä järjestettiin kouluikäisille lapsille suunnattu kesäkerho. Ensimmäisen kerran kerhotoimintaa kesänalkuun kokeiltiin viime vuonna ja hyvän kokemuksen siivittämänä järjestimme kerhon nyt toistamiseen.

Kerhossa oli yhteensä 44 lasta ja kerhoa pidettiin koko kesäkuun ajan joka arkipäivä kymmenestä kahteen. Lasten ikähaitari oli kuudesta vuodesta 12 vuoteen. Nuoria ohjaajia kerhossa oli yhteensä neljä. Ohjaajille pidettiin ennen kerhon alkua perehdytyspäivä.

Jokainen kerhopäivä oli erilainen ja niihin sisältyi ulkona leikkimistä, pelailua, askartelua ja liikkumista yhteiskoulun upeassa ympäristössä. Myös urheilukenttä, painisali ja pesäpallostadion olivat kerholaisten käytössä ja kaksi urheiluun erikoistunutta ohjaajaa pitivät mukavia liikuntaleikkejä niitä hyödyntäen. Lapset saivat vaikuttaa kerhon sisältöön ja herkuttelua olikin muutamana päivänä. Kerholaiset paistoivat ohjaajien opastuksella vohveleita ja nauttivat niitä kermavaahdon ja hillon kanssa. Viimeisenä kerhopäivänä nautittiin lasten koristelemista kakuista, joista ei tuoreita mansikoita puuttunut.

Kaikki tykkäsivät kesäkerhosta ja ohjaajista, jotka olivat ideoineet todella monipuolista ja lapsille mieluisaa ohjelmaa. Sadepäivinä pelattiin sisällä bingoa ja uunoa ja aurinkoisista päivistä nautittiin läheisellä rannalla kiviä maalaten. Muutama hellepäiväkin sattui kerhon ajalle ja kerholaisten toiveesta päivä vietettiin vesisodan merkeissä.

Kesäkerho oli jälleen onnistunut ja osallistujamäärästä päätellen erittäin tarpeellinen. Kerhoa olivat toteuttamassa monta eri tahoa ja se onkin tämän kerhon edellytys pienelle yhdistykselle. Suuri kiitos kuuluu siis kaikille kesäkerhoon vaikuttaneille ja erityisesti yhteiskoululle, kun saimme tilat sieltä käyttöön. Toivon mukaan toiminta jatkuu myös ensi vuonna.

MLL:n Lappajärven paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Anna Angervisto

Aiemmat blogikirjoitukset