MLL Lakeuksilla - blogi


Päivät jotka muistamme

Kuva: Copyright Paula Kaskimaa

19.12.2017

Vuosi on jälleen vierähtänyt kohti joulua ja uutta vuotta. Sanotaan, että elämä ei ole ne päivät jotka ovat menneet, vaan ne päivät jotka muistamme. Millaisista päivistä tulemme muistamaan vuoden 2017?

Piirin toiminnassa vuonna 2017 oli päiviä, joiden eteen oli tehty paljon töitä ja joiden tulemista oli toivottu. Yksi odotettu päivä oli, kun saimme rekrytoitua Keski-Pohjanmaan maakuntaan oman työntekijän ja työmme konkreettisesti jalkautui myös Keski- Pohjanmaalle. Nyt piirillä on oma toimipiste Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Tärkeä päivä oli, kun tukihenkilötoiminta käynnistyi alueillamme. Uusi hanke, joka pitää sisällään perhekummitoiminnan, ystäväksi maahanmuuttaja äidille -toiminnan ja kaveri -toiminnan. Näissä toiminnoissa vapaaehtoiset toimivat kummeina, ystävinä ja kavereina perheille, äideille, lapsille sekä nuorille.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistus Sote sekä lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE toivat mukaan päiviä yhteistyöhön ja vaikuttamiseen. Uusia rakenteita, uusia toimintatapoja, joita saamme olla yhdessä muiden tahojen kanssa kokoamassa ja kehittämässä. On ollut ilo todeta, kuinka kaikissa kolmessa maakunnassa meidät on otettu työhön arvostetusti mukaan.

Niitä päivä emme myöskään unohda, joina kävimme keskusteluja toimintaamme rahoittavien ja tukevien tahojen kanssa. Nissin -säätiö, kunnat, STEA ja muut tahot. Työmme tukeminen kertoo viestiä siitä, että teemme arvokasta työtä. Se kertoo myös avustavien tahojen arvoista, siitä että edelleen halutaan rakentaa Suomen ja sen lasten tulevaisuutta. Että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus onnelliseen lapsuuteen.

Päivistä muodostuu myös helmiketju, joka rakentuu työntekijöiden ja luottamushenkilöiden sitoutumisesta ja työn tekemisen ilosta. Työntekijät ovat työmme tärkein resurssi ja heidän motivaationsa ja positiivien asenteensa ovat vieneet työtä laadukkaasti eteenpäin. Haikeina muistamme myös sen päivän, jolloin saimme kiitellä henkilöitä, jotka jäivät pois piirihallitustyöskentelystä yhdeksän luottamusvuoden jälkeen ja ilolla kun uusia vastuunkantajia löytyi.

Uusi vuosi on aina kuin puhdas taulu tai kirjoittamaton kirja. Piirin toiminnassa siihen kirjaan on kuitenkin kirjoitettu jo suunnitelmia, sovittu kokouksia ja tapahtumia. Nyt on kuitenkin aika levähtää ja rauhoittua. Pysähtyä hetkeksi ja antaa aikaa itselle ja läheisille. Joulun sanoma on sanoma lapsesta. Lapsen aito ilo ja odotus tarttuvatkin helposti meihin aikuisiin ja joulumieli on löydettävissä. Ehkä sen kaivamiseen tarvitaan välillä enemmän työtä ja hyvää tahtoa, mutta kaivetaan se esiin!

Hyvää joulun aikaa ja onnellista vuotta 2018!

Eeva-Maria Latva-Rasku
toiminnanjohtaja, MLL Pohjanmaan piiri