Oletko kiinnostunut lastenhoitotyöstä?

Koulutukset ja perehdytykset:

Koulutukset ovat tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat toimia lastenhoitajana perheissä, mutta heillä ei vielä ole alan ammattattia tai koulutusta. Koulutuksiin voi osallistu 15-vuotta täyttäneet henkilöt, hoitajana voi alkaa toimia 16-vuotiaana.Kurssin laajuus on 60 h (33 h lähiopetusta, 18 h oppimispäiväkirjatehtäviä ja 9 h harjoittelu). Kurssin tavoitteena on antaa perustaitoja eri-ikäisten lasten hoito- ja leikkitilanteisiin. Kurssin jälkeen kaikki hoitajaksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti.

Perehdytykseen voi osallistua, mikäli omaa sosiaali-,terveys-, tai kasvatusalan tutkinnon tai on opiskelemassa kyseistä alaa ja suorittanut opinnoistaan vähintään ensimmäisen vuoden. Perehdytyksen kesto n.4-6 oppituntia + mahdolliset tehtävät ja perheharjoittelu.

Lyhyt kurssi järjestetään yli 20-vuotiaille, joilla lapset ovat lähellä sydäntä. Hoitajalla tulee olla myös paljon lastenhoitokokemusta, omien lasten tai tuttavien. Ammatillista osaamista ei välttämättä tarvita. Lyhyen kurssin laajuus on 18h lähiopetusta, haastattelu ja harjoittelu perheessä.

Lapua

• Perehdytys syksyn aikana, päivämäärä selviää lähemmin. Perehdytyksiä pidetään myös kyselyiden mukaan, joten ota rohkeasti yhteyttä
  • Lapualaiset voivat käydä koulutuksen myös Seinäjoella

Vaasa ja Mustasaari

• Koulutus järjestetään Vaasa-opistolla lauantaisin klo 9-16:

6.10., 27.10., 10.11. ja 17.11. Katso tiedot tarkemmin Vaasa opiston nettisivuilta.

• Pääset Vaasa opistoon tästä

• Perehdytys Lastenhoitotoimintaan järjestetään tarpeen mukaan.

Seinäjoki

• Koulutus järjestetään yhteistyössä Seinäjoen Kansalaisopiston kanssa

Kurssipäivät lauantaisin klo 9-16: 13.10., 27.10., 10.11. ja 17.11. Seuraa kansalaisopiston nettisivuja.

• Pääset Seinäjoen kansalaisopiston sivuille tästä

• Seinäjoella perehdytys lastenhoitototimintaan Kivirikon Perhetalossa (puskantie 36c).

Perehdytyksiä ja koulutuksia järjestetään muulloinkin, kun koulutettavia on ilmoittautunut riittävästi.

MLL:n hoitajana autat perheitä lyhytaikaisissa lastenhoitotarpeissa kaikkina vuorokaudenaíkoina ja viikonpäivinä

• hoitajaksi soveltuu 16 - 75 vuotias henkilö, joka sitoutuu MLL:n arvoihin ja lastenhoitotoiminnan valtakunnallisiin periaatteisiin.
    • hoitajana voit valita työaikasi omien mahdollisuuksien ja toivomustesi mukaan
    • lastenhoitajat ovat työsuhteessa perheisiin
    • hoitajat saavat koulutuksellista ja ohjauksellista tukea MLL:n lastenhoitotoiminnan ohjaajilta sekä paikallisyhdistyksen toimijoilta
    • mahdollisuus toimia päiväsaikaan katsotaan eduksi

MLL:n lasten hoitajana voit toimia paikkakunnilla, joissa meillä on sopimus lastenhoidon välityksestä.

Lisätiedot

Lisätietoja voit kysyä MLL Pohjanmaan piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta