Oletko kiinnostunut lastenhoitotyöstä?

Kevään 2018 koulutukset ja perehdytykset:

Koulutukset ovat tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat toimia lastenhoitajana perheissä, mutta heillä ei vielä ole alan ammattattia tai koulutusta. Koulutuksiin voi osallistu 15-vuotta täyttäneet henkilöt, hoitajana voi alkaa toimia 16-vuotiaana.Kurssin laajuus on 60 h (33 h lähiopetusta, 18 h oppimispäiväkirjatehtäviä ja 9 h harjoittelu). Kurssin tavoitteena on antaa perustaitoja eri-ikäisten lasten hoito- ja leikkitilanteisiin. Kurssin jälkeen kaikki hoitajaksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti.

Perehdytykseen voi osallistua, mikäli omaa sosiaali-,terveys-, tai kasvatusalan tutkinnon tai on opiskelemassa kyseistä alaa ja suorittanut opinnoistaan vähintään ensimmäisen vuoden. Perehdytyksen kesto n.4-6 oppituntia + mahdolliset tehtävät ja perheharjoittelu.

Lyhyt kurssi järjestetään yli 20-vuotiaille, joilla lapset ovat lähellä sydäntä. Hoitajalla tulee olla myös paljon lastenhoitokokemusta, omien lasten tai tuttavien. Ammatillista osaamista ei välttämättä tarvita. Lyhyen kurssin laajuus on 18h lähiopetusta, haastattelu ja harjoittelu perheessä.

Lapua

• Koulutus alk. 27.1.2018. Ilmoittautumiset ja lisätiedot täältä.
  • Perehdytys Lapuan seurakuntaopistolla, päivämäärä selviää pikimmiten.

Vaasa ja Mustasaari

• Lyhyt koulutusmalli järjestetään ke 31.1. ja ke 7.2. klo 9-15 MLL Pohjanmaan piirin toimistolla (Vöyrinkatu 2a, Malmöntalo)
  • Perehdytys Lastenhoitotoimintaan järjestetään ma 23.4. klo 17-19.30.

Seinäjoki

• Perehdytys ti 27.1. klo 11.00-13.00 Kivirikon Perhetalossa (puskantie 36c).
  • Lyhyt koulutus ti 6.3. ja ke 14.3. klo 9-15 Kivirikon Perhetalossa

Perehdytyksiä ja mahdollisia koulutusia järjestetään myös tarpeen mukaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen MLL Pohjanmaan piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta:

MLL:n hoitajana autat perheitä lyhytaikaisissa lastenhoitotarpeissa kaikkina vuorokaudenaíkoina ja viikonpäivinä

• hoitajaksi soveltuu 16 - 75 vuotias henkilö, joka sitoutuu MLL:n arvoihin ja lastenhoitotoiminnan valtakunnallisiin periaatteisiin.
  • hoitajana voit valita työaikasi omien mahdollisuuksien ja toivomustesi mukaan
  • lastenhoitajat ovat työsuhteessa perheisiin
  • hoitajat saavat koulutuksellista ja ohjauksellista tukea MLL:n lastenhoitotoiminnan ohjaajilta sekä paikallisyhdistyksen toimijoilta
  • mahdollisuus toimia päiväsaikaan katsotaan eduksi

MLL:n lasten hoitajana voit toimia paikkakunnilla, joissa meillä on sopimus lastenhoidon välityksestä.