Lastenhoitotoiminta

Tarvitsetko tilapäistä lastenhoitoapua? Mannerheimin Lastensuojeluliitosta voit tilata koulutetun lastenhoitajan kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin.

Pohjanmaan piirissä lastenhoitoa on saatavilla seuraavilla alueilla:

• Vaasa
  • Mustasaari
  • Seinäjoki
  • Lapua
  • Kauhava UUSI 2019

Tilaa hoitaja netissä

Rekisteröidy asiakkaaksemme ja merkitse käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin. Jatkossa kirjaudut sisään aina samoilla tunnuksilla. Uudistuneen palvelun avulla voit nyt myös itse hakea vapaita hoitajia.

Jos olet jo rekisteröitynyt asiakkaaksemme, tee tilaus tästä.

Välityksen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-12, puh. 044 030 3301.

Beställ barnskötning med hjälp av MLL / Order child care through MLL

If this is the first time you are planning to order child care, please click/
Om du planerar att lägga en order för den första gången, vänligen klick here/här

Muutoksia lastenhoitotoiminnan välitysjärjestelmään ja hintoihin

MLL:n tilapäisen lastenhoitoavun välitysjärjestelmä uudistuu joulukuun alussa, ti 4.12. Lastenhoitajille maksetaan ma 3.12. alkaen palkkaa 9 euroa/tunti.

Jatkossa perhe voi myös itse hakea alueensa vapaita hoitajia. Uudistuksen takana on toive siitä, että hoitaja löytyisi silloinkin, kun lastenhoitovälitys on kiinni, eli iltaisin ja viikonloppuisin. MLL:n tilapäinen lastenhoitoapu jatkaa toimintaansa kuten aikaisemminkin ja tilauksen voi jättää myös puhelimitse arkisin klo 8-12 p. 044 030 3301.

Perhe rekisteröityy uuteen järjestelmään ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Lastenhoitojärjestelmä toimii jatkossakin osoitteessa: https://lastenhoito.mll.fi.

Lastenhoitajalle maksetaan ma 3.12. alkaen palkkaa 9 euroa/tunnilta ja pyhäpäivinä 18 e/tunti. Hoitajien palkkaa on tarkasteltu järjestelmäpäivityksen yhteydessä ja sitä nostettiin hieman, sillä hoitajien palkka on pysynyt jo vuosia täysin samana muiden palkkojen noustessa.

Kuinka kaikki toimii?

Perhe toimii työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista. Lisätietoa saat välitysjärjestelmän nettisivulta ja vanhempainnetistä.

Paljonko lastenhoito maksaa?

Lastenhoidosta maksetaan korvausta 9 €/tunti, minkä lisäksi työnantajan maksettavaksi tulevat tapauskohtaisesti määrittyvät lakisääteiset työnantajamaksut.

Työnantajan vastuulla on tarkistaa vuosittain voimassa olevat palkoista perittävät ja maksettavat kulut. Tietoa löytyy myös välitysjärjestelmän nettisivuilta. Palkanmaksu on mahdollista myös palkkaus.fi -palvelun kautta.

Sunnuntaisin, kirkollisina juhlapyhinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä palkkaa maksetaan 100% korotettuna eli 18 €/tunti.

Kuka lapsiani hoitaa?

MLL:n välittämät hoitajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin suorittaneita ja perehdytettyjä 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta.

Hoitaja huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Tärkeintä on lapsen hyvinvointi!

Osasta hoitajan palkkaa ja työnantajamaksuista voi tehdä kotitalousvähennyksen. Lisätietoa asiasta www.vero.fi. Hoitaja huolehtii veronjen maksut saamastaan korvauksesta.

Hoitajan palkan voi maksaa myös Palkkaus.fi sivuston kautta! Suosittelemme käyttämään tätä palvelua, josta tieto kulkee suoraan myös tulorekisteriin.

Haluatko hoitajaksi?

Mannerheimin Lastensuojeluliitton hoitajaksi pääset osallistumalla järjestämäämme hoitajien koulutukseen. Alan ammattilaiset sekä opiskelijat käyvät lyhyemmän perehdytyksen. Perehdytyksiä ja koulutuksia voidaan järjestää sitä mukaa kuin kiinnostuneita löytyy. Kysy rohkeasti MLL Pohjanmaan piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta.  Lisätietoja/More information