Lastenhoitotoiminta

Tarvitsetko tilapäistä lastenhoitoapua? Mannerheimin Lastensuojeluliitosta voit tilata koulutetun lastenhoitajan kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin.

Pohjanmaan piirissä lastenhoitoa on saatavilla seuraavilla alueilla:

• Vaasa
  • Mustasaari
  • Seinäjoki
  • Lapua

Tilaa hoitaja netissä

Rekisteröidy asiakkaaksemme ja merkitse käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin. Jatkossa kirjaudut sisään aina samoilla tunnuksilla.

Jos olet jo rekisteröitynyt asiakkaaksemme, tee tilaus tästä

Välityksen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-12, puh. 044 030 3301.

Beställ barnskötning med hjälp av MLL / Order child care through MLL

If this is the first time you are planning to order child care, please click/
Om du planerar att lägga en order för den första gången, vänligen klick here/här

Kuinka kaikki toimii?

Perhe toimii työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista. Lisätietoa saat välitysjärjestelmän nettisivulta ja vanhempainnetistä.

Mikäli haluat että MLL Pohjanmaan piiri toimii työnantajana, tämä on mahdollista Seinäjoen alueella 1.4.-31.12.2018. Tänä aikana tehdään pilottikokeilu, jossa perhe tilaa hoitajan suoraan piiriltä ja piiri laskuttaa tehdystä työstä perhettä 12,50€/h. Lisää tietoa piiristä työnantajana löydät täältä.

Paljonko lastenhoito maksaa?

Lastenhoidosta maksetaan korvausta 8,20 €/tunti, minkä lisäksi työnantajan maksettavaksi tulevat tapauskohtaisesti määrittyvät lakisääteiset työnantajamaksut.

Katso kaikki maksut ja niiden määräytyminen täältä. Työnantajan vastuulla on tarkistaa vuosittain voimassa olevat palkoista perittävät ja maksettavat kulut. Tietoa löytyy myös välitysjärjestelmän nettisivuilta. Palkanmaksu on mahdollista myös palkkaus.fi -palvelun kautta.

Sunnuntaisin, kirkollisina juhlapyhinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä palkkaa maksetaan 100% korotettuna eli 16,40 €/tunti.

Kuka lapsiani hoitaa?

MLL:n välittämät hoitajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin suorittaneita ja perehdytettyjä 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta.

Hoitaja huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Tärkeintä on lapsen hyvinvointi!

Tarkempaa lisätietoa lastenhoidon maksuista ja työnantajavelvoitteista tästä

Osasta hoitajan palkkaa ja työnantajamaksuista voi tehdä kotitalousvähennyksen. Lisätietoa asiasta www.vero.fi. Hoitaja huolehtii veronjen maksut saamastaan korvauksesta.

Hoitajan palkan voi maksaa myös Palkkaus.fi sivuston kautta!

Haluatko hoitajaksi?

Mannerheimin Lastensuojeluliitton hoitajaksi pääset osallistumalla järjestämäämme hoitajien koulutukseen. Alan ammattilaiset sekä opiskelijat käyvät lyhyemmän perehdytyksen. Perehdytyksiä ja koulutuksia voidaan järjestää sitä mukaa kuin kiinnostuneita löytyy. Kysy rohkeasti MLL Pohjanmaan piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta.  Lisätietoja/More information