Lastenhoitotoiminta

Mannerheimin Lastensuojeluliitosta saat lyhytaikaista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina.  Myös viikonloppuisin.

Pohjanmaan piirissä lastenhoitovälitystä järjestetään alla olevien kuntien alueella asuville lapsiperheille:

 • Vaasa
 • Mustasaari
 • Seinäjoki
 • Lapua

Hoitajan tilaaminen


Tilaa hoitaja internetin kautta. Rekisteröidy asiakkaaksemme ja merkitse käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin. Jatkossa kirjaudut sisään aina samoilla tunnuksilla.

Välityksen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-12, puh. 044 030 3301.

Jos olet jo rekisteröitynyt asiakkaaksemme, voit tehdä tilauksen tästä

Jos tilaat hoitajaa ensimmäistä kertaa Pohjanmaan piiri alueella, tee tilaus/
If this is the first time you are planning to order child care, please click/
Om du planerar att lägga en order för den första gången, vänligen klick tästä/here/här

Mikäli haluat että MLL Pohjanman piiri toimii työnantajana, tämä on mahdollista Seinäjoen alueella 1.4.-31.12.2018. Tänä aikana tehdään pilottikokeilu, jossa perhe tilaa hoitajan suoraan piiriltä ja piiri laskuttaa tehdystä työstä perhettä 12,50€/h. Työnantajavelvoitteita tällöin perheellä ei sis ole ollenkaan! Tutustu toimintaan Lastenhoitopalvelut perheille-osiosta.


Voit käyttää palvelua omien tarpeittesi mukaan, esimerkiksi kun

 • lapsi sairastuu

 • vanhempi sairastuu

 • lapsen vakituinen hoitaja sairastuu

 • vanhempi on työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa

 • vanhempi haluaa hetken hengähtää, harrastaa, viettää kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa.


MLL:n välittämät hoitajat

Hoitajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin suorittaneita ja perehdytettyjä 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta.
 

Tärkeintä on lapsen hyvinvointi

Hoitaja huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.
 

Perhe työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista. Lisätietoa saat välitysjärjestelmän nettisivulta ja vanhempainnetistä.
 


Lastenhoidon hinta:
 

Perhe:

 • maksaa korvauksen 8,20 euroa/tunti suoraan hoitajalle (maksu maksetaan ½ tunnin tarkkuudella)lastenhoitotyön minimiveloitus 16,40 euroa / kerta ja muutoin tuntien mukaan

 • sunnuntaityöstä perhe maksaa hoitajalle palkkaa 100 % korotettuna eli 16,40 euroa/tunti (Työaikalaki 33 §)

 • korotettua palkkaa maksetaan myös kirkollisina juhlapäivinä, Vapunpäivänä ja Itsenäisyyspäivänä

 • Tutustumiskäynnistä perhe maksaa käynnin keston mukaisen korvauksen, vähintään kuitenkin yhdeltä tunnilta

 • maksaa TyEL –eläkemaksun. Maksu on kuukausi- ja työntekijäkohtainen (jos palkkoja yli 58,19€/kk/työntekijä - v. 2017)

 • ottaa tapaturmavakuutuksen, jos perhe maksaa työntekijöille palkkaa yhteensä yli 1200€/vuosi (v.2017)

 • Tarkistaa vuosittain voimassa olevat palkoista perittävät ja maksettavat kulut. Tietoa löytyy myös välitysjärjestelmän nettisivuilta.

 

Lisätietoa lastenhoidon maksuista ja työnantajavelvoitteista tästä

Osasta hoitajan palkkaa ja työnantajamaksuista voi tehdä kotitalousvähennyksen. Lisätietoa asiasta www.vero.fi. Hoitaja huolehtii veronmaksut saamastaan korvauksesta.

Hoitajan palkan voi maksaa myös Palkkaus.fi sivuston kautta!

 

MLL:n hoitajavälitys

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piirin lastenhoitotoiminnan hoitajavälitys hoituu Uudenmaan piiristä. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-12 ja puh. 044 030 3301. Tilauksen voi jättää kätevimmin suoraan nettipalveluun mihin aikaan tahansa.

 

 

Haluatko hoitajaksi?

Mannerheimin Lastensuojeluliitton hoitajaksi pääse osallistumalla meidän järjestämään hoitajien koulutukseen ja alan ammattilaiset sekä opiskelijat käyvät lyhyemmän perehdytyksen. Ilmoittautumiset ja muut tiedustelut essi.puska@mll.fi. Perehdytyksiä ja koulutuksia voidaan järjestää myös sitä mukaa kuin kiinnostuneita löytyy, joten laita rohkeasti viestiä!  Lisätietoja/More information: