Vaasa

Kuka olet, mitä teet? Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Siina lukion kolmannen vuoden opiskelija Vaasan Lyseon lukiossa. Asustelen kuitenkin Vähässäkyrössä, jossa myös MLL:llä on toimintaa. Vapaa-ajallani tykkään lukea kirjoja, urheilla sekä viettää aikaa kavereiden että perheeni kanssa.

Millaista on olla MLL:n hoitaja

MLL:n hoitajana oleminen on mukavaa. Saan tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin, erityisesti lapsiin. Mielestäni on kiinnostavaa seurata eri ikäisten lasten maailmaa.

Mitä teet lasten kanssa?

Lasten kanssa leikin, luen ja keskustelen - esimerkiksi heidän harrastuksistaan. On ilo seurata, kun lapset kertovat innoissaan omista mielenkiinnonkohteistaan.

Mikä on tärkeintä (lastenhoitajan työssä)?

Tärkeintä lastenhoitotyössä on ottaa vastuu lapsesta ja olla turvallinen henkilö lapselle. On myös tärkeää mukautua kunkin perheen elämään, jotta voi toimia vanhempien toiveiden mukaisesti.

Vinkkejä hoitajaksi haluaville

Jos tykkäät viettää aikaa lasten kanssa ja hoitaminen kiinnostaa – kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä MLL:ään ja kysellä asiasta lisää.

Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista

MLL:n hoitajat ovat lastenhoitokurssin käyneitä henkilöitä, jotka ovat perehtyneet erilaisiin tilanteisiin, joita lasten kanssa tapahtuu. MLL:n varausjärjestelmästä löydät varmasti hoitajan, joka sopii sinun perheeseesi.

Päivi

Olen Päivi ja toimin MLL:n hoitajana Vaasassa.

Olen vapaaehtoisella eläkkeellä ja mielelläni teen kaikenlaista puuhaa. Käsityöt, veneily ja askartelu on lähellä sydäntäni. Nukkekoteihin olen hurahtanut ja pidän myös nukkekotikerhoa.

MLL:n hoitajana on mukava olla, kun tapaa pikkulapsia, joiden kanssa viihdyn. Itse olen kolmen lapsen mummi. Lasten kanssa ulkoilen, leikin ja askartelen.

Lastenhoitotyössä tärkeintä on auttaa ja olla luotettava. Hoitajaksi haluaville suosittelen tätä työtä sen monipuolisuuden ja itsenäisyyden takia. Perheitä kehotan rohkeasti ottamaan koulutettuja hoitajia tilanteessa kuin tilanteessa hoitamaan lapsia.

Kuka olet, mitä teet?

Olen Viivi ja toimin MLL:n hoitajan Vaasassa. Olen juuri lopetellut ensimmäisen vuoden lukiossa. Opiskelun lisäksi harrastan tanssia, luen paljon kirjoja, piirtelen ja rakentelen palapelejä. Olen käynyt isoskoulutuksen, joten pärjään myös vähän isompienkin lasten kanssa hyvin. Lähdin lastenhoitajaksi, koska viihdyn hyvin lasten kanssa ja halusin päästä auttamaan perheitä lasten hoitamisessa, kun he sitä tarvitsevat.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana oleminen on mukavaa ja helppoa. MLL:n kautta löytää helposti perheitä, jotka ovat hoitajan tarpeessa, eikä järjestelmän käyttäminen ole vaikeaa. Aikataulut ovat vaihtelevia ja voin määrittää niitä oman jaksamiseni mukaan. MLL:n hoitajana saan myös hyvän ja kattavan koulutuksen, sekä jatkokoulutusmahdollisuuksia lasten hoitoon liittyen.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta hoitajana toimimisessa on lasten kanssa vietetty aika ja puuhailu. Lapset osaavat olla mahtavia ja opettavaisia, kun sille päälle sattuvat. Lapset ovat myös suvaitsevia, eikä heille ole väliä millainen olet kunhan vain olet siinä.

Mitä teet lasten kanssa?

Lasten kanssa pelailen, leikin, piirrän, askartelen, ulkoilen, eikä myöskään unohdeta ihan perus hoitamista ja läsnäoloa.

Mikä on tärkeintä (lastenhoitajan työssä)?

Tärkeintä hoitajana olemisessa on mielestäni lapsen kuunteleminen ja kunnioittaminen, sekä perheen toiveiden noudattaminen. Luottamussuhteen rakentaminen perheen ja hoitajan välille on tärkeää ja se takaa myös hoitokeikkojen onnistumisen.  Tärkeää on myös läsnä oleminen ja lapsen kanssa puuhastelu.

Vinkkejä hoitajaksi haluaville.

Jos hoitajana oleminen kiinnostaa sinua lähde reippaasti vain toimintaan. Hoitajana tarvitset aimo annoksen mielikuvitusta ja heittäytymiskykyä. Ikinä et voi tietää etukäteen minkälaisiin satumaailmoihin tällä kertaa pääset osallistumaan. Koulutuksesta saat hyvät eväät lasten hoitamiseen, vaikkei sinulla aikaisempaa kokemusta olisi.

Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista.

Tilatkaa vain meitä hoitajia rohkeasti. MLL:n hoitajat ovat päteviä ja hyvin koulutettuja, joten uskallatte hyvin jättää lapsenne meidän hoivaamme muutamaksi tunniksi.