Vaasa

Olen Päivi ja toimin MLL:n hoitajana Vaasassa.

Olen vapaaehtoisella eläkkeellä ja mielelläni teen kaikenlaista puuhaa. Käsityöt, veneily ja askartelu on lähellä sydäntäni. Nukkekoteihin olen hurahtanut ja pidän myös nukkekotikerhoa.

MLL:n hoitajana on mukava olla, kun tapaa pikkulapsia, joiden kanssa viihdyn. Itse olen kolmen lapsen mummi. Lasten kanssa ulkoilen, leikin ja askartelen.

Lastenhoitotyössä tärkeintä on auttaa ja olla luotettava. Hoitajaksi haluaville suosittelen tätä työtä sen monipuolisuuden ja itsenäisyyden takia. Perheitä kehotan rohkeasti ottamaan koulutettuja hoitajia tilanteessa kuin tilanteessa hoitamaan lapsia.


Olen Viivi ja toimin MLL:n hoitajan Vaasassa. Harrastan tanssia, luen paljon kirjoja, piirtelen ja rakentelen palapelejä. Olen käynyt isoskoulutuksen, joten pärjään myös vähän isompienkin lasten kanssa hyvin. Lähdin lastenhoitajaksi, koska viihdyn hyvin lasten kanssa ja halusin päästä auttamaan perheitä lasten hoitamisessa, kun he sitä tarvitsevat.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana oleminen on mukavaa ja helppoa. MLL:n kautta löytää helposti perheitä, jotka ovat hoitajan tarpeessa, eikä järjestelmän käyttäminen ole vaikeaa. Aikataulut ovat vaihtelevia ja voin määrittää niitä oman jaksamiseni mukaan. MLL:n hoitajana saan myös hyvän ja kattavan koulutuksen, sekä jatkokoulutusmahdollisuuksia lasten hoitoon liittyen.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta hoitajana toimimisessa on lasten kanssa vietetty aika ja puuhailu. Lapset osaavat olla mahtavia ja opettavaisia, kun sille päälle sattuvat. Lapset ovat myös suvaitsevia, eikä heille ole väliä millainen olet kunhan vain olet siinä.

Mitä teet hoitolasten kanssa?

Lasten kanssa pelailen, leikin, piirrän, askartelen, ulkoilen, eikä myöskään unohdeta ihan perus hoitamista ja läsnäoloa.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Tärkeintä hoitajana olemisessa on mielestäni lapsen kuunteleminen ja kunnioittaminen, sekä perheen toiveiden noudattaminen. Luottamussuhteen rakentaminen perheen ja hoitajan välille on tärkeää ja se takaa myös hoitokeikkojen onnistumisen.  Tärkeää on myös läsnä oleminen ja lapsen kanssa puuhastelu.

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:

Jos hoitajana oleminen kiinnostaa sinua lähde reippaasti vain toimintaan. Hoitajana tarvitset aimo annoksen mielikuvitusta ja heittäytymiskykyä. Ikinä et voi tietää etukäteen minkälaisiin satumaailmoihin tällä kertaa pääset osallistumaan. Koulutuksesta saat hyvät eväät lasten hoitamiseen, vaikkei sinulla aikaisempaa kokemusta olisi.

Terveisiä perheille:

Tilatkaa vain meitä hoitajia rohkeasti. MLL:n hoitajat ovat päteviä ja hyvin koulutettuja, joten uskallatte hyvin jättää lapsenne meidän hoivaamme muutamaksi tunniksi.