Lapua

Kuka olet, mitä teet? Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Maaria ja opiskelen toista vuotta lukiossa. Olen MLL:n lastenhoitajana Lapualla. Kävin lastenhoitokurssin, sillä olen hyvin lapsirakas ja näin kurssin loistavana mahdollisuutena päästä touhuamaan lasten kanssa. Vapaa-ajallani luen kirjoja, ulkoilen ja olen kavereiden tai perheen kanssa. Soittelen myös pianoa omaksi ilokseni ja pidän laulamisestakin. Luonteeltani olen reipas, iloinen ja oma-aloitteinen.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n lastenhoitotoiminta on hyvin organisoitua. Hoitajien koulutus on monipuolista, ja lastenhoitojärjestelmä netissä on toimiva. Hoitajaksi lähteminen on helppoa, eikä vaadi välttämättä aiempaa kokemusta.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Lasten kanssa yhteisen sävelen löytyminen on parasta, etenkin, jos lapsi on aluksi ujostellut, mutta vähän ajan päästä tuleekin jo syliin.

Mitä teet lasten kanssa?

Lasten kanssa on mukava ulkoilla ja käydä esimerkiksi leikkipuistossa tai pienellä retkellä. Sisälläkään ei ole tekemisestä puute; klassikkoleikkien lisäksi askartelu ja muu yhdessä touhuaminen ja pelaaminen on hauskaa niin lasten kuin hoitajankin mielestä.

Mikä on tärkeintä (lastenhoitajan työssä)?

Tärkeimpänä pidän kahta asiaa. Ensinnäkin tärkeää on se, että lapset viihtyvät ja kokevat olonsa turvalliseksi. Toiseksi se, että vanhemmat voivat huoletta jättää lapsensa hoitoon, on myös minulle tärkeää.

Vinkkejä hoitajaksi haluaville.

Lähtekää koulutukseen avoimin mielin ja rohkeasti. Muistakaa kysyä, jos jokin asia jää mietityttämään.

Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista.

Vanhemmat, tilatkaa meitä hoitajia, vaikka tuntuisikin, että tarve ei ole aivan välttämätön tai vaikka epäröisikin, uskaltaako lapsia jättää vieraan kanssa. Me hoitajat haluamme, että te vanhemmat voitte hyvillä mielin lähteä vaikkapa kauppareissulle tai omaa vapaa-aikaa viettämään joksikin aikaa niin, että lapsillakin on sillä aikaa mukavaa kotona hoitajan kanssa.