Kauhava

Kuka olet, mitä teet? Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Venny ja valmistuin tänä keväänä ylioppilaaksi Kauhavan lukiosta. Olen positiivinen, urheilullinen ja lapsirakas. Vapaa-ajalla harrastan salibandya sekä vietän aikaa ystävieni ja perheeni kanssa. Rakastan myös matkustelua ja uusien ihmisten tapaamista. MLL:n hoitajaksi ryhdyin keväällä 2019, kun ilmoittauduin ystäväni kanssa Järvilakeuden kansalaisopiston kautta MLL:n lastenhoidon koulutukseen.


Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana pystyy itse vaikuttamaan, koska hoitokeikkoja ottaa vastaan. Varausjärjestelmän kalenteriin merkataan ajat, jolloin on käytettävissä sekä ajat, jolloin ei pääse lapsia hoitamaan. MLL:n kautta saa hyvän mahdollisuuden toimia lastenhoitajana. MLL järjestää jatkossa koulutuksia sekä pienryhmätapaamisia ja muuta kivaa, jossa pääsee hyvin tutustumaan myös muihin alueen hoitajiin. 


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

MLL:n hoitajana toimimisessa parasta on se, että saa viettää aikaa eri-ikäisten ja erilaisten lasten kanssa. Samalla saa myös mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia asioita. 


Mitä teet lasten kanssa?

Se riippuu paljon lasten iästä sekä siitä onko vanhemmilla jotain toiveita tekemisen suhteen. Lasten kanssa on mukavaa leikkiä yhdessä, pelailla jotain sisällä tai ulkona, askarrella, lukea kirjaa tai keksiä jotain muuta kivaa yhteistä tekemistä.


Mikä on tärkeintä (lastenhoitajan työssä)?

Tärkeintä lastenhoitajan työssä on mielestäni ehdottomasti se, että lapsella on turvallinen ja hyvä olla. Lasten kanssa täytyy olla läsnä ja kuunnella, mitä asiaa heillä on.  On myös tärkeää, että vanhemmat voivat hyvillä mielin jättää lapsensa hoitajan kanssa kahden. 


Vinkkejä hoitajaksi haluaville.

Lähde ihmeessä mukaan MLL:n lastenhoitotoimintaan, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Hoitokeikkoja pystyy tekemään hyvin myös esimerkiksi koulun ohella, koska pystyt itse vaikuttamaan, milloin olet käytettävissä. Saat lisäksi hyvää kokemusta lastenhoidosta tulevaisuutta ajatellen. 


Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista.

MLL:n hoitajat ovat käyneet hyvän lasten hoitamiseen perehdyttävän koulutuksen, joten voit hyvillä mielin tilata lapsillesi hoitajan MLL:n kautta. Hoitajan tilaaminen on myös todella helppoa MLL:n varausjärjestelmän kautta. 

Kuka olet, mitä teet? Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Neea, tämän kevään ylioppilas Kauhavan lukiosta. Olen aina tykännyt olla ihmisten, etenkin lasten, kanssa. Vuosi sitten keväällä kävin MLL:n lastenhoitajakoulutuksen, jotta voisin opiskelujen ohella tehdä työtä, jolla on tarkoitus. Vapaa-ajalla tykkään urheilla monipuolisesti, leipoa ja kokkailla keittiössä sekä kutoa villasukkia sohvan nurkassa.


Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana työskentely on antoisaa puuhaa. Perheet saavat apua arkeensa ja me hoitajat saamme hyvän mielen ihanista lapsista. MLL:n koulutus ja tuki antavat itselle varmuutta toimia lasten kanssa.


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Lapset, jotka ilostuvat hoitajan saapumisesta!


Mitä teet lasten kanssa?

Tykkään leikkiä ja pelailla lasten kanssa ulkona erilaisia ulkoleikkejä. Sisällä ollessa erilaiset lautapelit, satukirjat ja piirtelyt ovat mukavaa ajanvietettä.


Mikä on tärkeintä lastenhoitajan työssä?

Yhdessäolosta syntyvä luottamus. Se, että lapselle tulee tunne, että hoitaja on täällä häntä varten ja hänen kanssaan.


Vinkkejä hoitajaksi haluaville.

Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan! Lapset voivat piristää mieltä moneksi päiväksi. Tässä voi myös kokea olevansa aidosti hyödyksi jollekin.


Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista.

Me hoitajat olemme teitä perheitä varten. Haluamme auttaa teitä kiireisen arjen keskellä tai tuoda hetken omaa aikaa arjen pyörityksessä.