Ilmajoki

Heippa! Olen Sanni ja opiskelen varhaiskasvatuksen opettajaksi.  MLL:n lastenhoitajakoulutuksen olen käynyt pari vuotta sitten.


Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL hoitajana oleminen on mukavaa puuhaa. Työ on monipuolista ja siihen on mahdollista vaikuttaa itse. Työaikoja voi sovitella itselleen sopiviksi ja työn tekeminen onnistuu hyvin myös esimerkiksi opiskelujen ohella.


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimimisessa?

Parasta työssä on tietysti se, että sitä saa tehdä lasten kanssa. Kaikki lapset ovat erilaisia ja jokaiselta voi oppia jotain. Mukavaa on myös nähdä lasten aitoa iloa ja innostusta pienistäkin asioista.


Mitä teet hoitolastesi kanssa?

Tykkään touhuta lasten kanssa monenlaisia asioita ja yleensä kuuntelen paljon lapsilta tulleita ideoita ja toiveita. Tykkään esimerkiksi ulkoilla lasten kanssa sekä lukea kirjoja, pelata pelejä ja leikkiä erilaisia leikkejä. Lisäksi huolehdin lasten päivittäisistä rutiineista, kuten ruokailuista ja lepohetkistä.


Mikä on tärkeintä lastenhoitajan työssä?

Tärkeää lastenhoitotyössä on olla avoin kaikenlaisille perheille sekä kohdata jokainen omana yksilönään ja arvostaa heidän omia elämisen tapojaan. Tärkeää on myös olla läsnä lasten kanssa ja olla heitä varten kuunnellen ja ymmärtäen.


Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:

Lastenhoitajaksi kannattaa ryhtyä, jos on kiinnostunut lasten kanssa toimimisesta ja haluaa saada arvokasta työkokemusta. Koulutuksen ja itse työn tekemisen myötä oppii valtavasti, joten mukaan voi lähteä, vaikka aikaisempaa kokemusta ei paljoa olisikaan. Tärkeää on tarttua rohkeasti työhön, sillä neuvoja voi aina pyytää, jos vastaan tulee hankalia tilanteita.


Terveisiä perheille:

Lastenhoitajan tilaaminen kannattaa, koska olemme luotettavia ja koulutettuja hoitajia, joiden avulla vanhempien on mahdollista saada omaa aikaa arjen keskellä. Usein myös lapsista on mukavaa saada uutta leikkiseuraa lastenhoitajasta.