MLL:n hoitajat

Keitä me olemme -kampanjassa julkaisemme Pohjanmaan piirin aluella toimivista MLL:n hoitajista henkilökuvia. MLL täyttää tänä vuonna 100 vuotta. MLL:n luotettavia ja koulutettuja hoitajia on välitetty jo vuodesta 1972. 

Kuka olet, mitä teet?

Olen Viivi ja toimin MLL:n hoitajan Vaasassa. Olen juuri lopetellut ensimmäisen vuoden lukiossa. Opiskelun lisäksi harrastan tanssia, luen paljon kirjoja, piirtelen ja rakentelen palapelejä. Olen käynyt isoskoulutuksen, joten pärjään myös vähän isompienkin lasten kanssa hyvin. Lähdin lastenhoitajaksi, koska viihdyn hyvin lasten kanssa ja halusin päästä auttamaan perheitä lasten hoitamisessa, kun he sitä tarvitsevat.


Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana oleminen on mukavaa ja helppoa. MLL:n kautta löytää helposti perheitä, jotka ovat hoitajan tarpeessa, eikä järjestelmän käyttäminen ole vaikeaa. Aikataulut ovat vaihtelevia ja voin määrittää niitä oman jaksamiseni mukaan. MLL:n hoitajana saan myös hyvän ja kattavan koulutuksen, sekä jatkokoulutusmahdollisuuksia lasten hoitoon liittyen.


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta hoitajana toimimisessa on lasten kanssa vietetty aika ja puuhailu. Lapset osaavat olla mahtavia ja opettavaisia, kun sille päälle sattuvat. Lapset ovat myös suvaitsevia, eikä heille ole väliä millainen olet kunhan vain olet siinä.


Mitä teet lasten kanssa?

Lasten kanssa pelailen, leikin, piirrän, askartelen, ulkoilen, eikä myöskään unohdeta ihan perus hoitamista ja läsnäoloa.


Mikä on tärkeintä (lastenhoitajan työssä)?

Tärkeintä hoitajana olemisessa on mielestäni lapsen kuunteleminen ja kunnioittaminen, sekä perheen toiveiden noudattaminen. Luottamussuhteen rakentaminen perheen ja hoitajan välille on tärkeää ja se takaa myös hoitokeikkojen onnistumisen.  Tärkeää on myös läsnä oleminen ja lapsen kanssa puuhastelu.


Vinkkejä hoitajaksi haluaville.

Jos hoitajana oleminen kiinnostaa sinua lähde reippaasti vain toimintaan. Hoitajana tarvitset aimo annoksen mielikuvitusta ja heittäytymiskykyä. Ikinä et voi tietää etukäteen minkälaisiin satumaailmoihin tällä kertaa pääset osallistumaan. Koulutuksesta saat hyvät eväät lasten hoitamiseen, vaikkei sinulla aikaisempaa kokemusta olisi.


Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista.

Tilatkaa vain meitä hoitajia rohkeasti. MLL:n hoitajat ovat päteviä ja hyvin koulutettuja, joten uskallatte hyvin jättää lapsenne meidän hoivaamme muutamaksi tunniksi.

Kuka olet, mitä teet? Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Neea, tämän kevään ylioppilas Kauhavan lukiosta. Olen aina tykännyt olla ihmisten, etenkin lasten, kanssa. Vuosi sitten keväällä kävin MLL:n lastenhoitajakoulutuksen, jotta voisin opiskelujen ohella tehdä työtä, jolla on tarkoitus. Vapaa-ajalla tykkään urheilla monipuolisesti, leipoa ja kokkailla keittiössä sekä kutoa villasukkia sohvan nurkassa.


Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana työskentely on antoisaa puuhaa. Perheet saavat apua arkeensa ja me hoitajat saamme hyvän mielen ihanista lapsista. MLL:n koulutus ja tuki antavat itselle varmuutta toimia lasten kanssa.


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Lapset, jotka ilostuvat hoitajan saapumisesta!


Mitä teet lasten kanssa?

Tykkään leikkiä ja pelailla lasten kanssa ulkona erilaisia ulkoleikkejä. Sisällä ollessa erilaiset lautapelit, satukirjat ja piirtelyt ovat mukavaa ajanvietettä.


Mikä on tärkeintä lastenhoitajan työssä?

Yhdessäolosta syntyvä luottamus. Se, että lapselle tulee tunne, että hoitaja on täällä häntä varten ja hänen kanssaan.


Vinkkejä hoitajaksi haluaville.

Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan! Lapset voivat piristää mieltä moneksi päiväksi. Tässä voi myös kokea olevansa aidosti hyödyksi jollekin.


Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista.

Me hoitajat olemme teitä perheitä varten. Haluamme auttaa teitä kiireisen arjen keskellä tai tuoda hetken omaa aikaa arjen pyörityksessä.


Päivi

Olen Päivi ja toimin MLL:n hoitajana Vaasassa.

Olen vapaaehtoisella eläkkeellä ja mielelläni teen kaikenlaista puuhaa. Käsityöt, veneily ja askartelu on lähellä sydäntäni. Nukkekoteihin olen hurahtanut ja pidän myös nukkekotikerhoa.

MLL:n hoitajana on mukava olla, kun tapaa pikkulapsia, joiden kanssa viihdyn. Itse olen kolmen lapsen mummi. Lasten kanssa ulkoilen, leikin ja askartelen.

Lastenhoitotyössä tärkeintä on auttaa ja olla luotettava. Hoitajaksi haluaville suosittelen tätä työtä sen monipuolisuuden ja itsenäisyyden takia. Perheitä kehotan rohkeasti ottamaan koulutettuja hoitajia tilanteessa kuin tilanteessa hoitamaan lapsia.


Åsa

Kuka olet, mitä teet? Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Åsa Seinäjoelta. Aloitin MLL:n hoitajana vuonna 2013 ja toimin pari vuotta aktiivisesti. Olin juuri Lontoossa au-pairina ja nyt toimin jälleen MLL:n hoitajana, sillä haluan pitää kivan kesän ennen korkeakouluopintoja!

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana oleminen on todella palkitsevaa, sillä saa olla avuksi muille. MLL on tehnyt siitä helppoa, sillä nyt hoitaja ja perhe löytävät toisensa helposti välitysjärjestelmän kautta.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

On ihanaa tutustua uusiin lapsiin ja oppia tuntemaan heidät, sillä jokainen on omanlainen valloittava persoona!


Mitä teet lasten kanssa?

Rakastan itse ulkoilua ja lasten kanssa on aivan ihana päästä ulos leikkimään ja pelaamaan. Leikit ja pelit onnistuu sisälläkin ja tärkeää on myös hoitaa muut sovitut asiat, kuten ruoat ja pesut.


Mikä on tärkeintä (lastenhoitajan työssä)?

Turvallisuus. Sen jälkeen voidaan keskittyä leikkiin ja tarvittavista asioista huolehtimiseen.


Vinkkejä hoitajaksi haluaville.

Voit oikeasti nauttia hoitajana olemisesta, kun olet avoin kaikelle ja jaksat heittäytyä mukaan!


Terveisiä perheille, jotka miettivät hoitajan tilaamista

Mikään tarve ei ole liian iso eikä liian pieni! Meistä on apua, jos haluat ottaa itse päikkärit tai vaikka äkillisen työvuoron ajaksi.


MLL:n hoitajat löytyvät välitysjärjestelmästä.  Voit etsiä ja tarjota töitä suoraan hoitajille verkkojärjestelmämme kautta. Järjestelmässä voit myös jättää hoitajan etsimisen välityksen hoidettavaksi. 

Hoitajavälityksen voi soittaa arkisin klo 8-12 p. 044 030 3301

Tästä pääset järjestelmään, jossa voit jättää työtarjouksen mihin vuorokauden aikaan tahansa.