MLL:n hoitajat

MLL:n hoitaja on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16–75-vuotiaita.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon. Hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote. MLL:n huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta. 


Tärkeintä lapsen hyvinvointi

Hoitajat toimivat MLL:n arvojen ja periaatteiden mukaisesti. Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

MLL:n luotettavia ja koulutettuja hoitajia on välitetty jo vuodesta 1972. Tällä sivulla esittelyitä Pohjanmaan piirin alueella toimivista lastenhoitajista.

Olen Viivi ja toimin MLL:n hoitajan Vaasassa. Harrastan tanssia, luen paljon kirjoja, piirtelen ja rakentelen palapelejä. Olen käynyt isoskoulutuksen, joten pärjään myös vähän isompienkin lasten kanssa hyvin. Lähdin lastenhoitajaksi, koska viihdyn hyvin lasten kanssa ja halusin päästä auttamaan perheitä lasten hoitamisessa, kun he sitä tarvitsevat.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana oleminen on mukavaa ja helppoa. MLL:n kautta löytää helposti perheitä, jotka ovat hoitajan tarpeessa, eikä järjestelmän käyttäminen ole vaikeaa. Aikataulut ovat vaihtelevia ja voin määrittää niitä oman jaksamiseni mukaan. MLL:n hoitajana saan myös hyvän ja kattavan koulutuksen, sekä jatkokoulutusmahdollisuuksia lasten hoitoon liittyen.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta hoitajana toimimisessa on lasten kanssa vietetty aika ja puuhailu. Lapset osaavat olla mahtavia ja opettavaisia, kun sille päälle sattuvat. Lapset ovat myös suvaitsevia, eikä heille ole väliä millainen olet kunhan vain olet siinä.

Mitä teet hoitolasten kanssa?

Lasten kanssa pelailen, leikin, piirrän, askartelen, ulkoilen, eikä myöskään unohdeta ihan perus hoitamista ja läsnäoloa.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Tärkeintä hoitajana olemisessa on mielestäni lapsen kuunteleminen ja kunnioittaminen, sekä perheen toiveiden noudattaminen. Luottamussuhteen rakentaminen perheen ja hoitajan välille on tärkeää ja se takaa myös hoitokeikkojen onnistumisen.  Tärkeää on myös läsnä oleminen ja lapsen kanssa puuhastelu.

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:

Jos hoitajana oleminen kiinnostaa sinua lähde reippaasti vain toimintaan. Hoitajana tarvitset aimo annoksen mielikuvitusta ja heittäytymiskykyä. Ikinä et voi tietää etukäteen minkälaisiin satumaailmoihin tällä kertaa pääset osallistumaan. Koulutuksesta saat hyvät eväät lasten hoitamiseen, vaikkei sinulla aikaisempaa kokemusta olisi.

Terveisiä perheille:

Tilatkaa vain meitä hoitajia rohkeasti. MLL:n hoitajat ovat päteviä ja hyvin koulutettuja, joten uskallatte hyvin jättää lapsenne meidän hoivaamme muutamaksi tunniksi.

Olen Neea. Olen aina tykännyt olla ihmisten, etenkin lasten, kanssa. Kävin MLL:n lastenhoitajakoulutuksen, jotta voisin opiskelujen ohella tehdä työtä, jolla on tarkoitus. Vapaa-ajalla tykkään urheilla monipuolisesti, leipoa ja kokkailla keittiössä sekä kutoa villasukkia sohvan nurkassa.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana työskentely on antoisaa puuhaa. Perheet saavat apua arkeensa ja me hoitajat saamme hyvän mielen ihanista lapsista. MLL:n koulutus ja tuki antavat itselle varmuutta toimia lasten kanssa.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Lapset, jotka ilostuvat hoitajan saapumisesta!

Mitä teet hoitolastesi kanssa?

Tykkään leikkiä ja pelailla lasten kanssa ulkona erilaisia ulkoleikkejä. Sisällä ollessa erilaiset lautapelit, satukirjat ja piirtelyt ovat mukavaa ajanvietettä.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

Yhdessäolosta syntyvä luottamus. Se, että lapselle tulee tunne, että hoitaja on täällä häntä varten ja hänen kanssaan.

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:

Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan! Lapset voivat piristää mieltä moneksi päiväksi. Tässä voi myös kokea olevansa aidosti hyödyksi jollekin.

Terveisiä perheille:

Me hoitajat olemme teitä perheitä varten. Haluamme auttaa teitä kiireisen arjen keskellä tai tuoda hetken omaa aikaa arjen pyörityksessä.

Olen Päivi ja toimin MLL:n hoitajana Vaasassa.

Olen vapaaehtoisella eläkkeellä ja mielelläni teen kaikenlaista puuhaa. Käsityöt, veneily ja askartelu on lähellä sydäntäni. Nukkekoteihin olen hurahtanut ja pidän myös nukkekotikerhoa.

MLL:n hoitajana on mukava olla, kun tapaa pikkulapsia, joiden kanssa viihdyn. Itse olen kolmen lapsen mummi. Lasten kanssa ulkoilen, leikin ja askartelen.

Lastenhoitotyössä tärkeintä on auttaa ja olla luotettava. Hoitajaksi haluaville suosittelen tätä työtä sen monipuolisuuden ja itsenäisyyden takia. Perheitä kehotan rohkeasti ottamaan koulutettuja hoitajia tilanteessa kuin tilanteessa hoitamaan lapsia.

Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito -järjestelmään. Voit etsiä ja tarjota töitä suoraan hoitajille järjestelmämme kautta.

Hoitajavälityksen voi soittaa arkisin klo 8-12 p. 044 030 3301