Lastenhoitotoiminta perheille

Tarvitsetko tilapäistä lastenhoitoapua? Mannerheimin Lastensuojeluliitosta voit tilata koulutetun lastenhoitajan kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. MLL on kouluttanut tai perehdyttänyt hoitajat tehtäväänsä. Osa hoitajistamme hoitaa myös sairaita lapsia sekä erityistarpeisia lapsia.

Perhe toimii hoitajan työnantajana ja palkka on 9 eur / tunti ja sunnuntailta palkka on kaksinkertainen eli 18 eur / tunti.

Pohjanmaan piirissä lastenhoitoa on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla:

• Vaasa
  • Seinäjoki
  • Lapua
  • Kauhava
  • Ilmajoki
  • Ähtäri UUSI 2021

Tilaa hoitaja netissä tai puhelimitse

Rekisteröidy asiakkaaksemme lastenhoitopalvelussa ja merkitse käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin. Jatkossa kirjaudut sisään aina samoilla tunnuksilla. Uudistuneen palvelun avulla voit nyt myös itse hakea vapaita hoitajia.

Välityksen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00–12.00, puh. 044 030 3301.

Huom. Välityspalvelu on kesätauolla 5.7.–25.7., ja tämän lisäksi palvelu on kiinni myös pe 18.6. Välityksen ollessa kiinni voitte kuitenkin lähettää hoitajille suoria työtarjouksia.

Emme valitettavasti voi luvata, että tilaukseenne löytyy varmasti hoitaja.

Tilaa hoitaja netissä

Kuka lapsiani hoitaa?

MLL:n välittämät hoitajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin suorittaneita tai perehdytettyjä 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Hoitajat haastatellaan ja heidän rikosrekisterinsä tarkistetaan. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta. Hoitajat toimivat MLL:n arvojen ja periaatteiden mukaisesti.

Hoitaja huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Tärkeintä on lapsen hyvinvointi!

Perhe toimii työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista.

Lisätietoa Vanhempainnetistä.

Paljonko lastenhoito maksaa?

Lastenhoidosta maksetaan korvausta 9 €/tunti, minkä lisäksi työnantajan maksettavaksi tulevat tapauskohtaisesti määrittyvät lakisääteiset työnantajamaksut. Sunnuntaisin, kirkollisina juhlapyhinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä palkkaa maksetaan 100 % korotettuna eli 18 €/tunti.

Työnantajan vastuulla on tarkistaa vuosittain voimassa olevat palkoista perittävät ja maksettavat kulut. Tietoa löytyy myös välitysjärjestelmän sivuilta ja vanhempainnetistä (linkki yllä).

Haluatko hoitajaksi?

Mannerheimin Lastensuojeluliitton hoitajaksi pääset osallistumalla järjestämäämme hoitajien koulutukseen. Alan ammattilaiset sekä opiskelijat käyvät lyhyemmän perehdytyksen (vähintään ensimmäinen vuosi käytynä esim. lähihoitaja opintoja). Perehdytyksiä  voidaan järjestää sitä mukaa, kun kiinnostuneita löytyy.

Kysy rohkeasti lisätietoja MLL Pohjanmaan piiristä koordinaattori Arja Rajalalta.

arja.rajala@mll.fi / puh. 050 354 3682