Kylämummi/-vaarikoulutus 19.3.2018

12.3.2018

Kylämummi puuhailemassa lasten kanssa

Kylämummit ja -vaarit

MLL Pohjanmaan piiri ja paikallisyhdistykset järjestävät kylämummi ja -vaari -toimintaa. Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka vierailevat esimerkiksi perhekahviloissa, kirjastojen lastenosastolla tai päiväkodeissa. He ovat ikään kuin yhteisiä isovanhempia, jotka ilahduttavat lapsia ja aikuisia. Kaipaamme mukaan erityisesti miehiä, joilla olisi aikaa ja innostusta touhuta lasten kanssa.

Kylämummit ja -vaarit voivat esimerkiksi lukea lapsille kirjoja, leipoa tai lähteä luontoretkelle. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen. Kylämummoilemassa tai -vaareilemassa voi käydä kerran viikossa tai harvemmin, ihan oman elämäntilanteen mukaan.

MLL:n piirin työntekijät perehdyttävät vapaaehtoiset kylämummit ja -vaarit. He auttavat löytämään sopivan lapsiryhmän, jossa vierailla. Lisäksi mummeille ja vaareille järjestetään yhteisiä tapaamisia ja heitä autetaan tarvittaessa toiminnan suunnittelussa.

Koulutus Seinäjoella Perhetalo Kivirikossa, Puskantie 36 c

• Kylämummi/-vaari koulutus 19.3.2018 klo 13 - 16.30