Lukumummi/-vaarikoulutus 23.3.2018

15.3.2018

Yhdessä lukeminen antaa positiivisia kokemuksia lukemiseen

Kiinnostaisiko sinua toimia vapaaehtoisena MLL:n mummina tai vaarina? Lukumummeja ja lukuvaareja kaivataan alakouluihin lukuharjoittelun tueksi.

Lukumummit ja -vaarit

Suomessa lähes kaikki lapset oppivat lukemaan, mutta osa lapsista ei saavuta sujuvaa lukutaitoa. Lukumummit ja -vaarit lukevat kouluilla yhdessä niiden 2–6. luokkalaisten lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen.

Vapaaehtoiset mummit ja vaarit lukevat yhdessä lasten kanssa koulupäivän aikana kahden kesken tai pienissä ryhmissä. Lapset saavat lisää mukavia lukukokemuksia ja myönteistä palautetta sekä kontaktin toiseen sukupolveen.

Lukumummi ja -vaarit on osa MLL:n kylämummi- ja vaaritoimintaa. Paikallisyhdistykset toteuttavat sitä piirin tuella ja yhteistyössä koulun kanssa. Toimintamallin on kehittänyt Niilo Mäki Instituutti yhteistyössä MLL:n Järvi-Suomen piirin kanssa.

Koulutus Seinäjoella Perhetalo Kivirikossa, Puskantie 36 c

• Lukumummi/-vaari koulutus 23.3.2018 klo 12 - 17.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

MLL Pohjanmaan piirin koordinaattorilta Liisa Aro-Panulalta